Despre noi - Villa Piazzetta
Navigation close button

Villa Piazzetta

Strada Pacii 13, Bacau 600274

BINE ATI VENIT!

Într-un oraș în plină tranziție de la rural la urban, specifică începutului de secol XX, apariția vilei situate pe fosta stradă Lupașcu, colț cu strada Regina Maria a constituit o noutate absolută în peisajul arhitectonic al orașului Bacău. Proprietarul inițial al vilei construite în anul 1938, șeful Gării Bacău, Al. Babici, era cu siguranță un erudit. Cunoștințele pluridisciplinare și relațiile sale sociale l-au orientat, pentru proiectarea vilei sale, către promotorii arhitecturii moderniste din România, avându-l ca lider pe arhitectul Horia Creangă, din București. Cu speranță și încredere, a acceptat modernismul românesc fiind atras de caracteristicile majore ale stilului: simplitatea și orizontalitatea.

Poziționată în zona centrală a urbei, dar nu departe de gara C.F.R., vila de pe strada Lupașcu, denumită ulterior strada Păcii, era o perlă a zonei rezidențiale, care etala o relație sensibilă și sănătoasă între artă și funcționalitate precum și o nouă rezolvare spațial-funcțională a apartamentului, complet diferită de tot ce a cunoscut arhitectura înainte. Realizarea planului locuinței în jurul camerei de zi cuplată cu o altă încăpere de locuit a asigurat flexibilitate întregului apartament iar dispunerea logiilor, a balcoanelor și a retragerilor pereților a favorizat comunicarea interiorului cu exteriorul. Ansamblul vilei tușa profilul ei în peisaj și atrăgea privirea oricărui trecător.

Toate caracteristicile specifice stilului modernist care se regăsesc în această clădire au permis menținerea ei în bune condiții aproape un secol și au facilitat renovarea și adaptarea ei actuală la cerințele impuse de turismul modern.

SPECIFIC RESTAURANT

Restaurantul nostru va intampina cu o atmosfera relaxanta, pizza si o bucatarie cu specific italian.